Актив Уеб Медия

Намерете АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ за местни бизнеси и фирми.

  • Начало
  • За нас
  • Услуги
  • Блог
  • Контакти с Актив Уеб Медия
Меню
  • Начало
  • За нас
  • Услуги
  • Блог
  • Контакти с Актив Уеб Медия

ВИНАРСКА ИЗБА – КОПСА ГР. КАРЛОВО

гр. Карлово, ул. Генерал Карцов 34
Производство
0882645452
Добави снимки
гр. Карлово, ул. Генерал Карцов 34
0882645452
office@copsa.bg
www.copsa.bg
Покажи направления

Описание

ВИНАРСКА ИЗБА – КОПСА ГР. КАРЛОВО

Традицията в отглеждането на лозя и в създаването на вино във фамилията Минкови, води началото си от две поколения. Минко Минков, бащата на настоящия собственик на винарска изба и Шато Копса – Иван Минков, е бил дългогодишен специалист в производството на вино и дългогодишен ръководител на емблематичния в миналото Винпром “Розова долина”.

Вдъхновени от семейната история и заряда на Розовата долина, фамилната традиция се продължава и до днес. Следвайки основното правило, че добро вино става единствено от добре гледано лозе, през 1998 година собственикът на Шато Копса – Минко Минков започва изкупуването на лозя и земи за обединението на стари лозови масиви и засаждане на нови. Изградена и оборудвана е база за винопроизводство в гр. Клисура, а през 2008 година винарска изба Копса притежава шато, издигащо се на хълм сред лозята, където в естествени условия под земята е избата за отлежаване.

Шато Копса е една от малкото новосъздадени фамилни изби в България, която обхваща изцяло процеса на правене на виното – отглежда гроздето за собственото си вино, произвежда в собствена винарна изба и бутилира в избата си. Това означава контрол и отговорност от създаването на изходната суровина – гроздето през всички етапи на производство на виното, лабораторните изследвания и бутилирането на готовия продукт.

Нашите лозя са петдесет хектара от шест сорта грозде – родният червен мискет, мускат отонел, шардоне, совиньон блан, мерло и каберне совиньон. Те са разположени в подножието на Стара планина, в сърцето на Розовата долина, на добре обработени почви. Повечето от лозята са на 30-годишна възраст.
Избата е на много близко разстояние от насажденията, което гарантира доброто качество и свежест на гроздето. Ферментацията на вината протича в барици от неръждаема стомана и във френски и американски бъчви. Ние извършваме всички процеси от гроздобера на реколтата до бутилирането и етикетирането.

Вино
Не повече от 30 минути делят току-що откъснатия и избран грозд от лозята до винарната, където започва подготовката на гроздето за преработка. Селектирането на гроздовете е станало още на лозето, тук се премахват зърната от
чепките.

За охлаждане на гроздето преди ферментация се използват естествените планински температури в Клисура. Климатичните особености на района позволяват алкохолната ферментация да протича при благоприятна ниска температура, което е много важно за белите вина. През зимата се постига тартартна стабилизация на вината, без да се ползва изкуствен студ.

Избата разполага с модерна технологична линия, включваща различно оборудване, което позволява индивидуален подход към всеки един от нашите сортове.

Офис София
кв. Витоша, ул. Емануил Попдимитров 13

Контакти

адрес: гр. Карлово, ул. Генерал Карцов 34
телефон: 0882645452
ел. поща: office@copsa.bg
уеб сайт: www.copsa.bg

Kлючови думи: ВИНАРСКА ИЗБА КОПСА, Винарска изба КАРЛОВО, Шато Копса, Вино Карлово, червен мискет, мускат Карлово, отонел, шардоне Карлово, совиньон блан Карлово, мерло Карлово, каберне совиньон Карлово.


Върнете се към Начало

Актив Уеб Медия ЕООД е динамично развиваща се компания в света на дигиталния интернет маркетинг. Младият екип от професионалисти е винаги готов да предложи най- доброто на клиента за постигане на максимално бързи резултати чрез интернет реклама.

office@active-webmedia.bg

Информация

  • Поверителност

Карта на сайта

  • Начало
  • За нас
  • Услуги
  • Блог
  • Контакти с Актив Уеб Медия
© 2023 Актив Уеб Медия ЕООД
  • Политики за поверителност
error:

Здравей, добре дошъл отново!

Lost your password?