Как да привлека клиенти при търсене в Google ?

За да привлечете клиенти към бизнеса си ви е необходим наистина работещ маркетингов план, който да защитава и прокламира вашата марка и репутация, като същевременно с това привлича повече клиенти. Това е задачата на Актив Уеб Медия – да изготвим за вас успешен маркетингов план, който да привлечем клиентите към вас.

За щастие, онлайн всичко е лесно и бързо достъпно, което ви позволява да достигнете до своите клиенти само чрез работещ план за действие, включващ най-известните интернет търсачки и социалните медии. С помощта на тази статия ще разберете какво точно е необходимо за да популяризирате бизнеса си в интернет пространството и как да го направите с наша помощ.

Помогнете на хората да ви открият в интернет

Факт е, че хората вече проверяват всичко в Google – къде се намира, дали е надеждно, какво мислят другите за него и т.н. Спрямо това, дали ще открият вашият бизнес онлайн те изграждат мнението си за вас и вашата фирма като цяло и решават дали да станат ваши клиенти или да ви подминат.

Точно заради това е необходимо вашият бизнес да бъде видим онлайн, дори и в момента да не разполагате все още със сайт. Необходимо е да ни предоставите точна информация за бизнеса си, с какво се занимавате, какво казват другите за вас, къде могат да ви открият при интерес и Актив Уеб Медия поема задачата да направи всичката тази информация за вашият бизнес видима.

Всичко това, ако е лесно достъпно и излиза на първа страница в търсачките при въвеждането на дадени ключови думи се превръща в огромен плюс за вас и вашият бизнес.

Време е да подобрим вашето уеб присъствие

Да започнем първо с оценка на текущото състояние на вашият бизнес в момента и след това да преминем към това какво е необходимо да направим за да осъществим вашата цел:

  • Ако търсенията в мрежата не дават резултати за вашият бизнес – Независимо дали хората търсят в интернет специално за вас или само в сферата на бизнеса, е необходимо да развием присъствието ви онлайн. За вашият бизнес е от изключителна важност да излиза на видно място в резултатите от търсенията;
  • Ако вашият бизнес има силно онлайн присъствие, но резултатите водят до остаряла, неточна или нерелевантна информация, тогава трябва да се подобри доверието към бизнеса ви. Лесно ще го постигнем, като ви направим онлайн профил в нашия сайт, който редовно ще се контролира и поддържа с точна информация от нас;
  • Ако притежавате добро присъствие в интернет с достоверна информация за вашият бизнес – в този случай е необходимо да ви помогнем да задълбочите отношенията си с вашата целева аудитория. Това може да се постигне чрез увеличаване на взаимодействието на бизнеса ви с потенциалните клиенти.

Без значение към коя цел се стремите да постигнете с помощта на Актив Уеб Медия, ние ще ви посъветваме никога да не поставяйте продажбите си като основна цел онлайн. Директният стремеж към продажни отблъсква хората вместо да ги привлече към вашия бизнес, особено в сайтовете на социалните медии. Така, че имайте едно наум за това!

Ще ви помогнем да подобрите вашето онлайн представяне

В интернет разполагате с около 20 думи за да опишете своят бизнес и да накарате другите да искат да научат повече за него. С помощта на съветите на Актив Уеб Медия ще можете да се възползвате максимално от краткото си въведение:

  • Включете във въведението си ключови думи, които хората често търсят. Това могат да бъдат фрази или думи на продукти, свързани пряко с вашият бизнес;
  • Кажете на хората какво прави вашият бизнес и за кого е предназначен. След това подчертайте какво го прави надежден, отличителен и харесван;
  • Представете информацията с тон и усещане, независимо дали ще бъде хумористично, сериозно, противоречиво или авторитетно. Каквото и да изберете, вашето съобщение ще бъде прието;
  • Ако сте основният играч вашия бизнес, помогнете на хората да ви намерят чрез ваше лично или фирмено име, като включите и двете в описанието си;
  • Представяйте бизнеса си последователно онлайн, така че различните хора от всеки един сайт да придобият усет за вашият бизнес и неговият имидж. Въпреки, че дължината тонът и формулировката на вашето въведение ще варират, те трябва да отговарят напълно на изискванията на всеки отделен онлайн сайт.

Ако изпитвате затруднения в писането на вашето онлайн представяне, ние от Актив Уеб Медия с удоволствие ще ви помогнем да направите най-доброто представяне за своят бизнес.

Създаваме ваша онлайн база

Да бъдем реалисти – за да бъдете надеждни онлайн ви трябва сайт, който да контролирате и актуализирате постоянно с цел да се намери по-лесно името на вашият бизнес. Ваш собствен уеб сайт с име и домейн, включващи вашият бизнес е златният стандарт за успешна собствена онлайн база. Да ви изработим блог също е добра алтернатива, както и бизнес страница във Facebook и Google+.

Изграждаме ваш онлайн медиен център

Създаването на онлайн медиен център може да ви помогне да увеличите значително медийното покритие, да утвърдете бизнеса си като лидер в своята пазарна зона или индустрия, както и да послужи като ценен ресурс за изразяване чрез мнения, презентации и съвети.

Задачата на Актив Уеб Медия е да направи така, че вашият център да съдържа лесно достъпна, качествена, възпроизводима информация, снимки и видеоклипове, представящи вашия бизнес, бизнес принципите ви, ваши скорошни медийни изяви, информация за контакт, включително и връзки в социалните медии.

Ще ви помогнем да бъдете активни в социалните мрежи

Ако все още не сте го направили веднага го направете – Качете името на бизнеса си във всяка социална мрежа, с която желаете да работите – Facebook, Twitter, Instagram, Lincedin и т.н. Разберете коя социална мрежа предпочитат вашите клиенти и я атакувайте. Светът е вече достъпен онлайн, благодарение на социалните мрежи!

Не всеки с бизнес има време да се занимава с това. За това ние от Актив Уеб Медия можем да го направим вместо вас. Свържете се с нас за повече информация.

Разработваме програма за споделяне на съдържание

Фирмите, които привличат хората към техните онлайн страници, правят това с полезна, уместна и редовно представена информация, а не чрез натрапване на целите с продажбите. Ние от Актив Уеб Медия можем да поемем ангажимент за споделяне или публикуване на ценна информация, което ще ви гарантира, че постоянно сте видими в онлайн пространството.

Актив Уеб Медия ще ви помогне да останете активни онлайн

Ние публикуваме интересно съдържание, което другите желаят да видят. Препращаме и споделяне съдържание, което виждаме и искаме да споделим с вашата аудитория в социалните мрежи. Публикувайме анкети и въпросници за да генерираме повече участия и да получим мнения. Преди всичко – Взаимодействаме!

Следваме хора, които са интересни за потенциалните купувачи и чието публикувано съдържание е полезно. Следваме хората, които са ни последвали. Абонираме се за блогове в областта на вашият бизнес. Коментираме страници и публикации в блога. Коментираме коментарите, които хората публикуват на страницата на вашият бизнес. Присъединяваме се към групи. Задаваме и отговаряме на въпроси. Включваме опита си в онлайн разговорите.

Актив Уеб Медия ще ви помогне да станете известен и добре оценен във вашата бизнес общност. Следайки активно вашето онлайн присъствие и резултатите от търсачките ние се стремим да привлечем за вашият бизнес все повече клиенти.

С помощта на услугите на Актив Уеб Медия ще успеете ефективно привлечете клиенти онлайн!