Колко важно е вашият бизнес да бъде на челни позиции в търсачките? (И защо?)

Търсачката Google е мястото, където милиони хора от цял свят се обръщат за отговори на техните въпроси – големи или малки. Ако имат късмет, те намират какво търсят в рамките на първите няколко излезли резултати.

Ето защо уеб сайтовете, които са на върха на резултатите от търсенето, грабват цели 36,4% от трафика за сметка на по-ниско класираните уебсайтове.

Оптимизацията на търсачките или по известна като SEO оптимизация е ключето към успеха за вашият бизнес и добрата маркетингова стратегия. Google е най-използваната търсачка на планетата и това я превръща в най-голямата зона за възможности за всеки един, като вас, който притежава бизнес.

Ние от Актив Уеб Медия имаме задачата да възкачим вашият бизнес на върха. Това се случва с помощта на най-добрите SEO практики, проучване на пазара в сферата на вашият бизнес, както и проучване на потенциалните ви клиенти.

Специално за вас сме изготвили списък с предимствата и защо е наистина важно вашият бизнес да заема челни позиции в търсачки, като Google.

Повече възможности за вашият бизнес

На първата си страница Google зарежда 10 резултата, всеки път когато някой потърси нещо по ключови думи. Обикновено резултатите се базират на редица фактори, като скоростта на сайта, връщанията, степента на отпадане и много други.

Така, че ако вашият бизнес достигне до върха на първа страница от резултатите на Google, това може да бъде отлична възможност за вас. Повече хора ще ви виждат и ще могат да се възползват от стоките или услугите, които предлагате.

Не забравяйте, че да стигнете „до върха“ е само част от битката. Другата е борбата да запазите мястото си на него. По принцип вашият SEO успех се основава не само на това дали можете да качите вашият бизнес сред първите 10 резултата, а дали след това успявате да го поддържате или не.

Челните позиции генерират повече трафик

Да вземем отново търсачката Google. Според тях уебсайтовете на челни позиции получават 36,4% ти трафика, тези на втора страница получават 10%, а третите едва 6%. Това доказва защо вашият бизнес трябва да заема челни позиции.

Тези данни са почти същите и с други известни търсачки – Yahoo, Bing и други. Ако вашият бизнес е най-отгоре това би означавало повече автентичност и доверие, което е ключът към генерирането на повече трафик и клиенти. Точно за това ни предстои да си поговорим и по-подробно:

Увеличава се автентичността на вашият бизнес

С подобряването на класирането не само се повишава способността на вашият бизнес да генерира повече трафик и да води над останалите, но и се увеличава и броят на хората, които виждат бизнеса ви като автентичен.

Данни от проучвания доказват, че уеб посетителите смятат първите няколко уебсайта в началната част на страницата с резултати на търсачките са по-автентични бизнеси в своята индустрия. Това основно е психологическа игра, която обаче ви дава сериозно предимство.

Да останете отгоре може да се окаже истинско предизвикателство, особено ако разполагате със силна конкуренция. Така, че независимо дали разполагате с голям бизнес или с малка местна фирма, по-доброто класиране в търсачките със сигурност ще увеличи автентичността на вашият бизнес.

Създава се по-добър бизнес имидж

По-доброто класиране на челни позиции означава по-добър образ в очите на вашите потенциални клиенти. Понеже интернет е конкурентен пазар за всеки един търговец, класирането в топ позиции не винаги е лесно и може да се осъществи за кратко време.

След като получите своята по-добра позиция в търсачките, обаче успехът ви е в кърпа вързан. За да придадете на бизнеса си респектиращ имидж сред клиенти и конкуренти ще се наложи да класирате уебсайта си в първите 10 уеб резултати.

Десет пъти по-добре за вас, ако сте в началото

Притеснява ли ви текущата позиция в класирането? Ако е така, ние от Актив Уеб Медия можем да предприемем няколко бързи действия, с които ще подобрите настоящата си позиция в търсачките. Според маркетинговите експерти, ако успеете да се класирате на върха, вашият бизнес ще стане десет пъти по-добър от конкурентите ви.

Всяка уеб страница, която се класира на челни позиции получава 10 пъти повече трафик от тази на седма страница, например.

По- малко разходи

Вече сигурно знаете, че разходите за т.нар. входящ маркетинг са ниски за да се генерират на базата оферти. Това е така, защото повечето клиенти, които генерират търговците идват директно от търсачките.

Така, че колкото по-добро място заемате на челни позиции, толкова по-голям потенциал има вашият бизнес. Добрата позиции може ефективно да намали от разходите ви за реклама и оказва значително влияние върху социалния маркетинг във Facebook, Twitter, Instagram и други.

Единственият проблем при SEO маркетинга с търсачките е, че може да не видите резултати на момента. Ако във вашата сфера има доста конкуренция, може да се наложи да изчакате известно време. Но в сравнение с други бизнеси, като големи корпорации, успехът на вашият малък и среден бизнес може да се извлече главно от търсачките.

И като за финал, класирането на челни позиции в търсачките е ценен актив за всеки един търговец. Ако тепърва ви предстои да се покажете на първа страница в резултатите на Google, работете още по-усърдно. След това успехът ще бъде ваш!